site landelijke Ismakogievereniging:

www.ismakogie.nl

Ismakogie is heel effectief gebleken voor al mijn lichamelijke klachten: ik ben eindelijk pijnvrij!

Minder-valide
Toen ik begon met Ismakogie was ik lichamelijk nogal ‘krakkemikkig’. Niet heel logisch als je 37 jaar bent. Toch ben ik zo’n 12 jaar minder-valide geweest: ik kon zeker één dag per maand niet lopen, meestal niet langer dan ± een uur. Fietsen viel ook af, want twee, soms drie weken per maand lukte dat ook niet. Probeerde ik tóch een rondje door de straat te fietsen (‘doorzetten’ en ‘flink zijn’), dan kon ik daarna strompelen i.p.v. lopen, niet echt handig als je een gezin met vier kinderen hebt. 
Wat voor een volwassene normaal 5 minuten lopen is, kostte mij zeker 20 minuten. Hierdoor veranderen ook de afstanden in je hoofd: alles lijkt veel verder weg, plaatsen en dingen worden ‘onbereikbaar’. Al met al toch wel beperkend in het dagelijks leven.

Whiplash
Inmiddels had ik er ook nog een whiplash bovenop gekregen, omdat iemand al telefonerend achter op onze auto reed. Dat zorgde voor nog meer pijn en bewegings-onvrijheid. Zelfs een dun gouden kettinkje zonder hangertje was te zwaar.

Behandelingen
Inmiddels was ik een orthopeed, fysiotherapeut, 2 manueel therapeuten, fysiofitness onder begeleiding van weer een andere fysiotherapeut en een chiropractor verder. Bij bijna al die behandelingen werkten de deskundigen aan mij in plaats van dat ik aan mijzelf moest werken. 
Gelukkig had ik wel baat bij de meesten, zij het steeds tijdelijk, maar op deze manier bleef ik wel afhankelijk van hun hulp. Bovendien keek de ene deskundige wel beter dan de ander naar mijn rug, maar als de basis fout is - o.a. de stand van mijn voeten - dan blijft het hogerop fout gaan. Daar heeft helaas geen van allen naar gekeken.

Ismakogie
In september 2005 begonnen een vriendin en ik gezellig met Ismakogie bij onze docent Thera Kense. 
Al na een half jaar merkte ik dat ik alles weer kon doen - na 16 lessen - na twaalf jaar klachten. De pijn was nog niet over, maar de beperking in lopen en fietsen wel: wat een (bewegings-)vrijheid!
Daarom besloot ik zelf docent Ismakogie te worden: veel meer mensen zouden moeten weten hoeveel een juiste houding, de juiste manier van bewegen uitmaakt voor hun lichaam. Niemand wil toch onnodig pijn hebben?!

Garanties? 
Wordt iedereen volledig pijnvrij als hij/zij Ismakogie leert? Natuurlijk hangt dat af van de oorzaak van de pijn. Ook is het resultaat van een cursus mee afhankelijk van je eigen inzet: ga je inderdaad Ismakogisch bewegen in het dagelijks leven dan krijg je logischerwijs sneller resultaat.
Door de manier van bewegen & het bewuste aansturen van de bewegingen + doordat je leert voelen hoe je lichaam reageert, heeft Ismakogie in ieder geval een heel positieve invloed op lichaam & geest.

Het mooie is: mijn verhaal is bepaald niet uitzonderlijk bij Ismakogie-docenten en -cliënten.

Personalia

Naam:


Contact:


Lizeth Hommes-Petter

Ismakogie-docent

lizeth@beweeggeniet.nl